Rendezvényszervezés
| Szerző: Symbolbudapest.hu

A Puskás Stadion

Elkezdődött a legendás Stadion bontása. Az 1953-ban nyílt egykori Népstadion, mai Puskás Ferenc stadion egybeforrt a labdarúgó válogatottal. Sok-sok legendás mérkőzés helyszíne volt. Az egykoron több mint 100 000 néző befogadására alkalmas létesítmény a végén már csak a felső karéj életveszélyes állapota miatt 28 500 fős volt.

Puskás Stadion

 

Az állapot tarthatatlanná vált, ráadásul az MlSZ sikeresen pályázott a 2020-as Eb egyik csoportkörének és egy negyeddöntőjének lebonyolítására, így a régen várt és beharangozott bontás elkezdődött és várhatóan az év végéig be is fejeződik. Kevesen tudják, de a Népstadion valójában félkész állapotban lett átadva. A felső karéj eredetileg teljesen körbe ért volna és a központi tornya is 11 emelet magasságig ért volna fel, nem a végül elkészült 4 emelet volt megtervezve.

 

Az építéshez használt anyagok is irdatlan mennyiségről árulkodnak: 664 ezer köbméter földet mozgattak meg, 84 nagy építőgép dolgozott az építkezésen, daruk, mozdonyok, exkavátorok, szállítószalagok, úthengerek és betonkeverők. A munka során 45 ezer köbméter betont, 2,5 ezer tonna betonvasat dolgoztak be, 24 ezer tribünelemet és közel 15 ezer lépcsőelemet helyeztek el. A világításhoz és az eredményjelző berendezésekhez 18 ezer izzóra volt szükség, 150 ezer folyóméter vezetéket építettek be. A költségek akkori áron 160 millió forintot tettek ki.

Az új stadion kicsit (…) többe fog kerülni: körülbelül 90-100 milliárd forintba.

 

 

 

65 000 nézősre tervezik, így alkalmas lesz BL döntő és eb meccsek lebonyolítására. Koncerteken 78 000 ember szórakozhat majd itt.

A kezdeti tervek egy multifunkcionálisabb stadionról szóltak, ezeket azonban ésszerűsítették, a stadiont pedig áttervezték.

Itt tartunk tehát most. Az Új Puskás várhatóan 2019-ben lesz átadva. Várjuk már nagyon.

 

 

 

 

Amíg nem készül el az új stadion, szurkolhatsz a Puskás Pancho Sport Pub-ban, asztalfoglalásért kattints ide! 

 
CIKKEK

esküvő a Symbolban

Ha már gyűrű csillog az ujjaitokon, itt az idő oltár elé állni! Mi készen állunk, hogy akár idén, egy-két hónap alatt megszervezzük a NAGY napot exkluzív környezetben, az esküvői fotózástól kezdve, a szertartáson át, a reggelig tartó lagziig. Isteni menü, világraszóló buli vagy visszafogott vacsora, ahogy ti szeretnétek! Ráadásul mindez Buda szívében, elérhető áron, közel és könnyedén.

céges rendezvény

Tartsatok "Back To The Office" rendezvényt és ünnepeljétek meg, hogy újra együtt a csapat!

symbol new years eve

Say Good Bye to the year of 2021 in style, and greet the new year with a memorable party at Symbol Budapest!

További cikkek >