Rendezvényszervezés
| Szerző: tp

Fergeteges produkcióval vonult vissza Kobe Bryant

Ma hajnalban visszavonult az NBA valaha volt egyik legjobb játékosa a Los Angeles Lakers legendás hátvédje Kobe Bryant.

Visszavonult a Lakers legendás hátvédje

Lenyűgöző statisztikával zárta a páyafutását

Mindenesetre nézzük tehát a számokat, mert azok ritkán hazudnak. 5 NBA bajnoki cím, 33 643 dobott pont, 2 olimpiai aranyérem. Az egy meccsen dobott legtöbb pontja pedig 81 volt. 20 szezont játszott a Lakersben és ennyi idő alatt 15-ször jelölték az ALL-Star csapatban. Ez a legtöbb a sportág történetében.

Utolsó idényei már nem voltak a legjobbak, de csillagának fényességét ez sem befolyásolta. Nem utolsó sorban pedig fizetése sem volt az utolsó. Pályafutása során 680 millió dollárt kosarazott össze, ami a legtöbb, ha csak a csapatjátékosokat nézzük az egész világot figyelembe véve.

 

Végül nézzük az utolsó meccse utáni szavakat, hogy hogyan is élte meg ezt az egészet, ami körülvette őt:

„Nem hiszem el, milyen gyorsan elment az a húsz év. Őrület” – kezdte Bryant a búcsúbeszédét.

„Pályafutásom húsz éve során mindenki azt kiabálta a lelátóról, hogy Passzolj!, míg ezen a meccsen azt, hogy Ne passzolj! Dobd rá!” – mondta a klasszis, aki a búcsúmeccsén 50-szer vette célba a gyűrűt.

„Vérbeli Lakers-drukkerként nőttem fel. A legbüszkébb nem azokra az évekre vagyok, amikor bajnokságot nyertünk, hanem azokra, amikor együtt vészeltük át a nehéz időszakokat. Nem futamodtunk meg a kihívások elől, a jó úton jártunk.”

„Tiszta szívemből köszönöm, srácok. Szeretlek titeket. A családomhoz is szeretnék szólni. Köszönöm a rengeteg áldozatot, amit értem hoztatok. A Mamba búcsúzik” – zárta mondandóját a Fekete Mamba becenévre hallgató most már egykori kiválóság.

 Persze nem is Amerikáról beszélnénk, ha nem vitték volna túlzásba az előkészületeket. A jegyárak például a csillagos égig emelkedtek, hiszen tudták, hogy mindenki ott akar lenni az utolsó meccsen. A jegyeket átszámítva 186 ezer forinttól 5,4 millióig lehetett venni. Ez még amerikai mércével mérve is drága. A nemzeti ünnepnek számító Super Bowl-ra is olcsóbban lehetett jegyet szerezni.

Egyéni szponzora a Nike például a most zajlott sporteseményeken minden egyéni támogattjának a felszerelésére felhímezte a kosaras visszavonulásának dátumát.

Egyesek szerint eredményességével feledtette a legendás Michael Jordan pályafutását is. Ezt persze majd évek múltán az idő fogja eldönteni.


CIKKEK

esküvő a Symbolban

Ha már gyűrű csillog az ujjaitokon, itt az idő oltár elé állni! Mi készen állunk, hogy akár idén, egy-két hónap alatt megszervezzük a NAGY napot exkluzív környezetben, az esküvői fotózástól kezdve, a szertartáson át, a reggelig tartó lagziig. Isteni menü, világraszóló buli vagy visszafogott vacsora, ahogy ti szeretnétek! Ráadásul mindez Buda szívében, elérhető áron, közel és könnyedén.

céges rendezvény

Tartsatok "Back To The Office" rendezvényt és ünnepeljétek meg, hogy újra együtt a csapat!

symbol new years eve

Say Good Bye to the year of 2021 in style, and greet the new year with a memorable party at Symbol Budapest!

További cikkek >