Rendezvényszervezés
| Szerző: Symbolbudapest.hu

A Törő

Törőcsik András minden idők egyik legnagyobb futballistája, ösztönös zsenije és furcsa mód egyik legnagyobb be nem váltott tehetsége. De egyáltalán lehet-e ilyet mondani az Újpest egyik legnagyobb futballistájáról, aki a válogatottban is 45 alkalommal szerepelt és két világbajnokságot is megjárt?

Törő legendája

Ösztönös futballista volt írtuk és valóban az. A mai korban világklasszisnak számítana. Többször is szerepelt az Aranylabda várományosainak listáján, a legjobb eredménye a kilencedik hely lett. Helyzetfelismerései, rögtönzései, cselei utánozhatatlanok voltak, joggal emlegetjük őt a legnagyobb magyar futballisták körében. Rá még igaz volt az, ami már csak külföldön divat sajnos, hogy a szurkolók egy része csak miatta, az ő játéka miatt jártak ki a meccsekre.

 

És mégis. Sajnos esetében is le kell írni ezt a könyörtelen szót, hiszen pályafutása sajnos nem csak a gólokról, győzelmekről szólt, hanem az egyéni tragédiákról is. Hanem a sok sérülésről, kisebbekről-nagyobbakról (végül is e miatt kellett a tervezettnél fiatalabb korban felhagynia a focival) , az 1979-es súlyos autóbalesetéről (ami miatt nem tudott a világválogatottban szerepelni,pedig ez abban a korban elképesztő elismerés és megtiszteltetés volt) és az argentínai világbajnokságon való kiprovokált piros lapjáról(addig heccelték, rugdalták a hazaiak, míg Törő már nem tudta magát tovább türtőztetni). 

 

Itthon főként az Újpesti Dózsában szerepelt ahol három bajnoki címet szerzett, majd a külföldi álom, a karrier csak egy évig tartott. Kisebb-nagyobb kitérőkkel végül a Verebes féle MTK-VM-be igazolt, ahol is az első meccsén súlyos sérülést szenvedett és többez már nem is lépett pályára. Sikerei között szerepel még a három kupagyőzelem itthon és a BEK negyeddöntős szereplés az Újpesttel.

 

Tanulságos életéről rengeteg könyv íródott. Tehetséges ember lévén mindig érdekelték az embereket a sorsa.  Manapság nem kapunk róla jó híreket, illetve változóak ezek az információ foszlányok, de ki tudja?! Lehet, hogy ezt az elé tornyosuló problémát is elküldi egy laza testcsellel és a rá mindig jellemző eleganciával megindul előre a győzelem kapujába. 

 

Szurkolj kedvenc csapstodnak te is igényes környezetben, látogass el a Puskás Pancho Sport Pub-ba, nem fogod megbánni! Asztalfoglaláshoz kattints ide

 
CIKKEK

esküvő a Symbolban

Ha már gyűrű csillog az ujjaitokon, itt az idő oltár elé állni! Mi készen állunk, hogy akár idén, egy-két hónap alatt megszervezzük a NAGY napot exkluzív környezetben, az esküvői fotózástól kezdve, a szertartáson át, a reggelig tartó lagziig. Isteni menü, világraszóló buli vagy visszafogott vacsora, ahogy ti szeretnétek! Ráadásul mindez Buda szívében, elérhető áron, közel és könnyedén.

céges rendezvény

Tartsatok "Back To The Office" rendezvényt és ünnepeljétek meg, hogy újra együtt a csapat!

symbol new years eve

Say Good Bye to the year of 2021 in style, and greet the new year with a memorable party at Symbol Budapest!

További cikkek >