Rendezvényszervezés

Európai porond felé szárnyal a Hertha

Miért pont a Hertha? Jogosan tehetjük fel a kérdést. Látszólag egy szürke berlini kiscsapat egy nagy stadionban, liftezve a Bundesliga 1 és 2 között.

A Hertha sikerének titka

 

Lassan 20 éve már, hogy a magyar szurkolók mégis megkülönböztetett figyelemmel kísérik a fővárosi kék-fehérek életét. Ebben természetesen (elsősorban) szerepet játszottak az odaszerződő magyarok: Dárdai Pál 1996 tavaszán, míg Király Gábor 1997-ben szerződött a német fővárosba. Sikeréhségüknek, elhivatottságuknak, és nem utolsó sorban tehetségüknek köszönhetően az 1999-2000-es szezon BL-ben szereplő csapatban alappillérének számítottak (máig emlékezetes Dárdai góllal megverve többek között a Milant).

 

Körülbelül itt lettek kedvencek a magyar szurkolók köreiben. A Hertha néhány évig még tartotta magát, játszotta a német első osztály középcsapatainak a szintjét, míg nem el nem kezdődött a már említett „liftezés”. Magyarjaink útjai itt ezen a ponton azonban elváltak egymástól, hiszen Király kipróbálta magát a Premier League-ben (Crystal Palace, Aston Villa stb), Dárdai addig maradt és építette magát Hertha-ikonná. Utolsó futballista éveiben már sorozatos sérülésekkel küszködött, így 35 évesen a visszavonulás mellett döntött.

 

Itt akár abba is maradhatott volna a sztori, azonban a felszín alatt elkezdődött az a folyamat, amiről manapság Berlinben mindenki „teljesen odavan”: Dárdai elkezdte az edzősségét a klubban. Végigjárta a ranglétrát, mígnem 2015 februárjában kinevezték az első csapat edzőjének. Előbb bravúros módon bent tartotta a gyengécske csapatot az első osztályban, majd ezt a garnitúrát néhány poszton megerősítve a kupában a legjobb négyig (elődöntő áprilisban a Dortmund ellen), bajnokságban a dobogóig vezette. Itt kellene lefújni az egészet –mondhatnánk.

 

A 42 megszerzett pont már több mint a tavalyi, a mutatott játék meg szebb, mint a berlini szurkolók álmaik. Lassan már az európai kupaindulás a cél Berlinben, ami egyébként az ilyen „kis klubokra” hatalmas veszélyt jelent a következő szezon tekintetében, de Berlinben most ezt nem bánják. Az biztos, hogy szurkolunk a sikereikért. Ki a Hertha, ki pedig Dárdai miatt (ez utóbbi a fontosabb számunkra).

 

Gyere te is a Puskás Pancho Sport Pub-ba és szurkolj Dárdai Pál Herthájának! Kattins ide és foglalj asztalt még ma! 

 
CIKKEK

esküvő a Symbolban

Ha már gyűrű csillog az ujjaitokon, itt az idő oltár elé állni! Mi készen állunk, hogy akár idén, egy-két hónap alatt megszervezzük a NAGY napot exkluzív környezetben, az esküvői fotózástól kezdve, a szertartáson át, a reggelig tartó lagziig. Isteni menü, világraszóló buli vagy visszafogott vacsora, ahogy ti szeretnétek! Ráadásul mindez Buda szívében, elérhető áron, közel és könnyedén.

céges rendezvény

Tartsatok "Back To The Office" rendezvényt és ünnepeljétek meg, hogy újra együtt a csapat!

symbol new years eve

Say Good Bye to the year of 2021 in style, and greet the new year with a memorable party at Symbol Budapest!

További cikkek >