Rendezvényszervezés
| Szerző: Bohács Ádám

Volt egyszer egy Aranycsapat

„Volt egyszer egy csapat!” De még milyen csapat! Az egész világ a lábunk előtt hevert, mindenkit elvertünk szépen sorban, nem igazán találtunk nálunk jobb csapatot. A múlt sajnos elmúlt, a jelen viszont lehet újra olyan fényes, mivel ott vagyunk az Európa Bajnokságon végre. Ismerd meg cikkünkből te is az Aranycsapatot! 

Nekünk is volt Aranycsapatunk!

 

Minden idők legjobb magyar labdarúgó-válogatottjának díszítő jelzője az Aranycsapat, se előtte, se utána nem volt ennyire ragyogó magyar válogatott. A csapat összesen 6 évig játszott együtt, 1950 és 1956 között. Az Aranycsapat stadionja – mostani nevén Puskás Ferenc Stadion, akkori nevén Népstadion - állandóan megtelt, amikor a Nemzeti Válogatott játszott, a legnagyobb nézőszám 104 000 volt, ekkor Ausztria ellen játszottunk, nyertünk is, egy hatost gurítottunk nyugati szomszédunknak.

 

Itt zajlott a nagy visszavágó is! Biztosan emlékszik mindenki az „Évszázad Mérkőzésére”, amikor is a 90 éve veretlen Angliát győzte le a magyar válogatott 6:3-ra a Wembley Stadionban, ennek a mérkőzésnek a visszavágóján 7:1-re diadalmaskodott az Aranycsapat a Népstadionban.

 

Az angolok ilyen szavakkal illették ezek után az Aranycsapatot: „Mit is mondhatnánk a magyarokról? Nem elég a szótár jelzőit elővenni, újakat kell kitalálni! A magyar csak minden tagja felülmúlhatatlanul játszott és ezzel a játékkal elbűvölte a világ minden részéből a mérkőzésre érkezett újságírókat és szakembereket!”

 

Az Aranycsapat leghíresebb összeállítása, ami természetesen a Wembley-ben diadalmaskodó együttes: Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Lóránt Gyula, Lantos Mihály, Bozsik József, Hidegkuti Nándor, Budai II. László, Kocsis Sándor, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán. A csapat a mára már érdekes felállásban, 4-2-4-es rendszerben állt fel, ami akkoriban meghozta az eredményt mindig, főleg, hogy nem sok csapat rendelkezett 4 ilyen támadóval!

 

Ebben az összeállításban azonban mindössze négyszer futott ki a pályára a válogatott. 1950. május 14. és 1954. július 4.-e között az Aranycsapat veretlen tudott maradni, közben 1952-ben megnyerte a helsinki olimpiát és kis híján diadalmaskodott az 1954-es Világbajnokságon is. Hihetetlen módon kapott ki a döntőben a verhetetlennek hitt gárda, erre azóta sem sikerült magyarázatot találni. Nagyon szépen mutatna pedig egy VB cím a magyar válogatott neve mellett! 

 

BL meccsek, bajnoki meccsek a Puskás Pancho Pub-ban! Foglalj asztalt most, és nézd nálunk a meccseket! Kattints ide az asztalfoglaláshoz! 

 
CIKKEK

esküvő a Symbolban

Ha már gyűrű csillog az ujjaitokon, itt az idő oltár elé állni! Mi készen állunk, hogy akár idén, egy-két hónap alatt megszervezzük a NAGY napot exkluzív környezetben, az esküvői fotózástól kezdve, a szertartáson át, a reggelig tartó lagziig. Isteni menü, világraszóló buli vagy visszafogott vacsora, ahogy ti szeretnétek! Ráadásul mindez Buda szívében, elérhető áron, közel és könnyedén.

céges rendezvény

Tartsatok "Back To The Office" rendezvényt és ünnepeljétek meg, hogy újra együtt a csapat!

symbol new years eve

Say Good Bye to the year of 2021 in style, and greet the new year with a memorable party at Symbol Budapest!

További cikkek >