Házhozszállítás
Rendezvényszervezés

Azok a bizonyos villák

Egy helyszín hangulatát leginkább annak berendezése tükrözi. Nincs ez másként itt sem, hiszen ebben a cikkben azokról az egyedien megmunkált villákról lesz szó, melyek már a főbejárat előtt állva is talán az egyik legszembetűnőbb jelenségei házunknak.

Azok a bizonyos villák

​A Symbolban barangolva több érdekességet, rejtett vagy éppen nem azonnal észrevehető kincset találhatunk, melyek összeadódva közösen adják az egész ház miliőjét és stílusát. Ha az ember belép, vegyes érzése lesz az elé táruló látványtól, melyet a modern és mégis a régi klasszikus értékek kombinációja ad. Az épület tervezői kifejezetten ügyeltek arra, hogy a műemléknek nyilvánított részeket meghagyják eredeti formájában, azonban a kornak megfelelően képviselődjön egy modernebb szál is a régi értékek között, megbújva.Több művész és szakember munkáját láthatjuk, ha körbemegyünk a néhol zegzugos néhol pedig igazán impozáns tereken, termeken. Legyen szó akár a marhabőr padlóról a pub részen, vagy az eredeti formájában megőrzött bejárati „kapu” keretéről, minden darab egyedi, és gondos tervezés munkája.

 

Az épület sok kis részből tevődik össze, különböző stílusokat ötvöz sikeresen, elég csak arra gondolni, hogy 8 különböző helyszín közül válogathatunk, amennyiben ide látogatunk. Ezek a kis részek együttesen vetélkednek a vendégek figyelméért, akik, ha egy kicsit is körbenéznek, könnyen megláthatják az egyéni elemeket melyek a helyszín értékeit képviselik. Nem kivétel ez alól a Mata Attila szobrász által megálmodott kilincsek sem, melyek talán a legkönnyebben dekódolható díszítés a tereket elválasztó, de mégis szabad áttekintést engedő üvegajtókon. Az ötlet nagyjából egy véletlen műve, mint megannyi dolog az életben. A ház építésének befejezésekor több lehetőség közül lehetett választani: legyen-e gomb alakú a kilincs? Jobban nézne e ki a hagyományos egyenes vagy talán kicsit hajlított fogantyú? Az arkhimédészi („heuréka”) áttörést az evőkészletek megérkezése és Mata Attila művész Úr jelenléte jelentette, akinek köszönhetően az elmélet rövid időn belül átültetődött a gyakorlatba. Az eredeti villák 5-szörös felnagyítása és kiöntése darabonként az egyik legjellegzetesebb elemét adják a Symbolnak. Kevesen tudják, de ami elsőre krómozott fémnek tűnhet, az nem más, mint saválló acél polírozva, mely a tartósságán kívül eredeti külsőt is kölcsönöz a kilincseknek.


                A házban megtalálható egyéb érdekességekről, egy következő cikkben fogunk foglalkozni. Symbol Budapest: Megérkeztél. Jó helyen vagy!
CIKKEK

EG nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

Symbol Karácsony

Ha csak 10-20-30 kollégával, ügyféllel ünnepelnéd az év végét és nincsen kedved, lehetőséged egy zártkörű rendezvényre, akkor ezt a Te cégednek találtuk ki!

Konferencia helyszín, ami eltér a megszokottól

A jövő már a mi küszöbünket is átlépte… van, hogy drone röpköd Gardenünkben, hogy megörökítse a sokak számára buli helyszínként ismert termünket egy több száz fős konferencia nulladik pillanatában… van, hogy a helyszínbejárásainkat VR szemüveggel tesszük még interaktívabbá… és van, hogy 3D-ben lemodellezzük a terem elrendezését, ahogyan az ügyfél elképzelte. Ezek teszik ki manapság ”hétköznapjainkat”!

További cikkek >