Rendezvényszervezés

Üzleti ebéd? Céges vacsora? Jó helyen jár!

Bár azt nem garantáljuk, hogy az összes férfi szívéhez a hasán át vezet az út, abban megegyezhetünk, hogy jófajta étel és ital mellett mindenkivel könnyebb megtalálni a közös hangot. Igaz ez az üzleti életre is, nem véletlenül bevált tárgyalási módszer a céges vacsora vagy ebéd.
Ugyanakkor nem túlzunk, amikor azt állítjuk, egy üzlet sikere múlhat a munkaétkezés körülményein.A Symbolban emiatt nem kell aggódnia, nálunk mindenből a legjobbat kapja!

Nem túlzunk, amikor azt állítjuk, egy üzlet sikere múlhat a munkaétkezés körülményein.

Emlékeznek a Micsoda nő! című film klasszikus jelenetére, amikor a Julia Roberts által alakított Vivian Wardot arra tanítják, milyen sorrendben használja az evőeszközöket? Kívülről haladunk befelé – szólt az egyszerű útmutatás, amelynek segítségével Vivian – étkezés tekintetében legalábbis – helytállt az elegáns üzleti vacsorán a Richard Gere képében megjelenő tökéletes úriember, Edward Lewis oldalán. Ennek apropóján most bemutatunk 5 hibát, amit jobb nem elkövetni ilyen alkalmakkor:

 

 

 

 

1. Pontatlanság - Üzleti ebéd, céges vacsora


Egyetlen találkozóról sem illik késni, így az üzleti ebédről vagy vacsoráról sem. Persze mindenkivel előfordulhat, hogy például egy kiszámíthatatlan dugó miatt nem érkezik meg időben, de ha már látjuk, hogy öt percnél többet késünk, legalább értesítsük erről a partnerünket!

 

 

2. Kirakodóvásár - Üzleti ebéd, céges vacsora

Az etikett szerint semmilyen tárgyat, tehát mobiltelefont, pénztárcát és slusszkulcsot sem illik kipakolni az asztalra. Felesleges tárgyainkat lehetőleg megérkezéskor adjuk le a ruhatárban, ha máshová nem tudjuk tenni őket.

 

 

3. Megjelenés - Üzleti ebéd, céges vacsora


A munkajellegű ebédeken vagy vacsorákon nincsen hivatalos dress code, azonban mégis inkább a konzervatív, elegáns megjelenés elfogadott, mintsem a hétköznapi, lezser viselet. Egy ilyen eseményen nemcsak magunkat, hanem egyúttal a cégünket is képviseljük. Nőknél a szoknya, férfiaknák a nyakkendő ajánlott.

 

 

4. Kommunikáció - Üzleti ebéd, céges vacsora


Az üzleti ebéd során van lehetőségünk meggyőzni partnerünket cégünk képességeiről, azonban nemcsak az számít, hogy mit mondunk, hanem az is, hogy hogyan. Egyenes háttal üljünk, teli szájjal ne szólaljunk meg semmilyen körülmények között, és evőeszközzel a kézben se gesztikuláljunk!

 

 

5. Alkohol - Üzleti ebéd, céges vacsora


Ha fel is szolgálnak alkoholt az üzleti ebédhez vagy vacsorához, két pohár bornál többet nem ildomos fogyasztani. Ez nem az az alkalom, amikor elengedheti magát az ember, a borgőzös ábrázat ugyanis aligha segíti elő a tárgyalásokat. 

Ezeknek az apró szabályoknak a betartásával jó benyomást tehetünk üzleti partnerünkre, azonban a helyszín kiválasztásán legalább ilyen sok múlik. A korszerű üzleti világ szokásai ma már exkluzív, elegáns, zártkörű éttermet követelnek meg, ezeknek a kritériumoknak pedig a Symbol összes vendéglátóhelye megfelel. Az Italian Fusion Restaurantban, a Gardenben vagy a 220 éves pinceétteremben különleges és diszkrét kiszolgálásban részesítjük, legyen szó gálavacsoráról vagy svédasztalról.

 

 

Folgaljon asztalt ide kattintva!

 
CIKKEK

Ízorgia és kulináris élvezetek

A tavasz és a nyár frissességét hozzuk el neked, ínycsiklandó fogásokkal, amelyek a legjobb alapanyagokból készülnek. Ünnepeld rendezvényeidet a Symbolban, ahol a menük is új köntösben fogadnak.  

Symbol Budapest Álomesküvő helyszín

Lenyűgöző, bulis, elegáns esküvőt szeretnétek a szabad ég alatt, mégis esőbiztos helyen? Ne keressetek tovább!

levegő akrobata a Symbolban

Noha a tavasz színeivel könnyen fel lehet dobni egy céges rendezvény hangulatát, a dekoráción kívül akad jó néhány ötletünk, amitől garantáltan leesik majd a vendégek álla!

További cikkek >