Rendezvényszervezés

Sarapova bukása, avagy nem lehet egyszer sem hibázni

Ritkán szoktunk más sportággal foglalkozni focin kívül, azonban a sportvilágot megrázta egy-két nem foci hír is a héten. Az egyik közülük a világ legjobban kereső sportolónőjének doppingvétsége volt.

Sarapova bukása

 

Marija Sarapova igen érdekes egy személyiség. Orosz színekben versenyzik, bár ideje nagy részét Amerikában tölti (mikor nincs versenyen máshol persze). Az orosz bírálói szerint már inkább amerikai állampolgárnak tekinthető. A pályán robotszerű, túlságosan kimért ember benyomását kelti,a versenyzőtársai között sem ő számít a legnépszerűbbnek, a nézők milliói mégis imádják. Ötszörös Grand Slam győztes, legnagyobb „hibája” hogy egy bizonyos Serena Williams korszakában lett teniszező.

 

Túlságosan amerikai,mondják az oroszok,mégis egy olyan szerrel bukott le idén januárban, ami az orosz versenyzők tucatjainak jelentett szintén olyan következményt, ami a doppingszűrésen való fennakadáshoz vezetett. Több szempontból is érthetetlen a történet. miért kell egy egészséges embernek szívgyógyszernek minősülő szert szednie? A meldonium azóta szitokszóvá minősült teniszberkekben persze a magyarázat is gyorsan megszületett: a sportolónő ezt a gyógyszert tíz éve folyamatosan a cukorbetegség megelőzése miatt használta.

 

A Nemzetközi Doppingellenes Szövetség listájára csak idén került fel a szer, mert hatása még többek között a fokozott izom regeneráció és gyors izomnövekedés. Sok ember sok hibát követett el az ügyben. A sportoló, aki a kapott e-mailfigyelmeztetés ellenére tovább használta a szert. A stábja, akik szintén nem figyeltek arra, hogy a „főnökük” milyen kiegészítő szereket szed. Az orosz doppingellenes intézet, akik közreműködésével (?) több tucat orosz sportoló bukott meg ugyanezen szer miatt (jellemző rájuk,hogy szerintük a teniszező nő ártatlan,jóhiszeműen járt el és „egyébként se fogják eltiltani”).

 

A nemzetközi sajtó persze egyből lehúzta a keresztvizet róla. A szobor ledöntése, az álarc lehullása, az áthatolhatatlan smink letörlése Sarapováról csak a legenyhébb szalagcímeknek számítanak. Még érdekesebb a személyes szponzorok viselkedése. A három nagy személyes támogató közül kettő azonnal bejelentette támogatása felfüggesztését és egy híres francia óragyártó pedig nem újítja meg lejáró szerződését vele. A csak tavaly 30 millió dolláros szponzori pénz így jövőre könnyen a nulla felé zuhanhat. Sajnálni azonban nem kell az oroszt, mert az eddigi keresete alapján nem lesznek megélhetési gondjai az unokáinak sem.

Az ilyen szerrel való lebukás egy éves eltiltást szokott maga után vonni, amit valószínűleg meg is fog kapni. A Nemzetközi Női Teniszszövetség (WTA) már bejelentette, hogy nem szólnak bele az eltiltás kérdésébe,magyarul a fejük fölött hozott döntést tiszteletben fogják tartani,bár a legnagyobb kárt ők szenvedik el Sarapova mellett. No lám egy „kis” felelőtlenség mennyi kárt tud okozni?!

 
CIKKEK

esküvő a Symbolban

Ha már gyűrű csillog az ujjaitokon, itt az idő oltár elé állni! Mi készen állunk, hogy akár idén, egy-két hónap alatt megszervezzük a NAGY napot exkluzív környezetben, az esküvői fotózástól kezdve, a szertartáson át, a reggelig tartó lagziig. Isteni menü, világraszóló buli vagy visszafogott vacsora, ahogy ti szeretnétek! Ráadásul mindez Buda szívében, elérhető áron, közel és könnyedén.

céges rendezvény

Tartsatok "Back To The Office" rendezvényt és ünnepeljétek meg, hogy újra együtt a csapat!

symbol new years eve

Say Good Bye to the year of 2021 in style, and greet the new year with a memorable party at Symbol Budapest!

További cikkek >