Rendezvényszervezés
| Szerző: Symbolbudapest.hu

Az Aranycsapat

Az Aranycsapat mint csapat, mint fogalom klasszikus értelemben véve 1949-től kezdődően  létezett.

Legendás Aranycsapat

 

A II. Világháború sajnos -mint minden másban is- a magyar futballban is hagyott komoly nyomokat. 1941-ben szenvedte el nemzeti tizenegyünk sokáig legsúlyosabbnak számító vereségét, mikor is Németország 7-0 arányban diadalmaskodott felettünk (azóta sajnos ezt az eredményt sikerült „megdönteni” Hollandiában). A negyvenes évek elején, konkrétan 1944-ben fordult elő az a mai napig megint elő nem forduló esemény, hogy a futball válogatottunk nem lépett pályára az adott évben hivatalos meccsen egyszer sem.

 

Innentől kezdve csak feljebb van, szokták mondani és láss csodát tényleg így lett. Az akkori politikai vezetés teljes szélességgel kiállt az újjáalakuló csapat mellett, saját termékének, bástyájának beállítva azt a nép előtt. Első lépésben legyőzték Ausztriát 2-0-ra, amitől új lendületet kapott labdarúgásunk. Az 1945-ös évet már hibátlanul zárta a csapat. Innentől kezdve megnyerte az Európa Kupát (1948), a Balkán Kupát (1947-48). A csapat akkori ászainak Deák és Szusza számítottak, a későbbi csapat ideológiája, játékának alapja ezekben az években lett lefektetve.

 

1949-től számítjuk a klasszikus időszakát az Aranycsapatnak, azonban a csapat ideológiai vezére Puskás Ferenc már 1945-től magyar válogatott volt.

 

A korszak csapata 7 évig játszott együtt, mérlege káprázatosnak számítana manapság is: 74 meccsen 55-ször győzött és csak 7 alkalommal jött le a pályáról vesztesen (a legfájóbb a vb döntő elvesztése volt NSZK ellen) ez 81%-os eredményességi mutatót jelent. Legnagyobb győzelem az 1952-es Helsiknki Olimpián futball döntőjében Jugoszlávia ellenében született (2-0).

 

Ebben a korszakban volt persze az „évszázad mérkőzése”, mikor is a magyar volt hosszú idő után az első, amely megverte Angliát saját pályáján (6-3, visszavágó  a Stadionban 7-1). Mint abban az időben oly’ sok mindennek, ennek a korszaknak is 1956 vetett véget. A csapat tagjai közül sokan külföldre szöktek és szerződtek nagy csapatokba, de jellemző ezekre az időkre, az akkori futballunk nagy merítési lehetőségeire, hogy még így is ütőképes csapatot tudtunk kiállítani a következő világbajnokságra.

 

Szeretnél te is egy igényes helyen szurkolni kedvenc csapatodnak? Látogass el a Puskás Pancho Sport Pub-ba, asztalfoglalásért kattints ide! 

 
CIKKEK

esküvő a Symbolban

Ha már gyűrű csillog az ujjaitokon, itt az idő oltár elé állni! Mi készen állunk, hogy akár idén, egy-két hónap alatt megszervezzük a NAGY napot exkluzív környezetben, az esküvői fotózástól kezdve, a szertartáson át, a reggelig tartó lagziig. Isteni menü, világraszóló buli vagy visszafogott vacsora, ahogy ti szeretnétek! Ráadásul mindez Buda szívében, elérhető áron, közel és könnyedén.

céges rendezvény

Tartsatok "Back To The Office" rendezvényt és ünnepeljétek meg, hogy újra együtt a csapat!

symbol new years eve

Say Good Bye to the year of 2021 in style, and greet the new year with a memorable party at Symbol Budapest!

További cikkek >