Asztalfoglalás
Rendezvényszervezés

Azok a bizonyos villák

Egy helyszín hangulatát leginkább annak berendezése tükrözi. Nincs ez másként itt sem, hiszen ebben a cikkben azokról az egyedien megmunkált villákról lesz szó, melyek már a főbejárat előtt állva is talán az egyik legszembetűnőbb jelenségei házunknak.

Azok a bizonyos villák

​A Symbolban barangolva több érdekességet, rejtett vagy éppen nem azonnal észrevehető kincset találhatunk, melyek összeadódva közösen adják az egész ház miliőjét és stílusát. Ha az ember belép, vegyes érzése lesz az elé táruló látványtól, melyet a modern és mégis a régi klasszikus értékek kombinációja ad. Az épület tervezői kifejezetten ügyeltek arra, hogy a műemléknek nyilvánított részeket meghagyják eredeti formájában, azonban a kornak megfelelően képviselődjön egy modernebb szál is a régi értékek között, megbújva.Több művész és szakember munkáját láthatjuk, ha körbemegyünk a néhol zegzugos néhol pedig igazán impozáns tereken, termeken. Legyen szó akár a marhabőr padlóról a pub részen, vagy az eredeti formájában megőrzött bejárati „kapu” keretéről, minden darab egyedi, és gondos tervezés munkája.

 

Az épület sok kis részből tevődik össze, különböző stílusokat ötvöz sikeresen, elég csak arra gondolni, hogy 8 különböző helyszín közül válogathatunk, amennyiben ide látogatunk. Ezek a kis részek együttesen vetélkednek a vendégek figyelméért, akik, ha egy kicsit is körbenéznek, könnyen megláthatják az egyéni elemeket melyek a helyszín értékeit képviselik. Nem kivétel ez alól a Mata Attila szobrász által megálmodott kilincsek sem, melyek talán a legkönnyebben dekódolható díszítés a tereket elválasztó, de mégis szabad áttekintést engedő üvegajtókon. Az ötlet nagyjából egy véletlen műve, mint megannyi dolog az életben. A ház építésének befejezésekor több lehetőség közül lehetett választani: legyen-e gomb alakú a kilincs? Jobban nézne e ki a hagyományos egyenes vagy talán kicsit hajlított fogantyú? Az arkhimédészi („heuréka”) áttörést az evőkészletek megérkezése és Mata Attila művész Úr jelenléte jelentette, akinek köszönhetően az elmélet rövid időn belül átültetődött a gyakorlatba. Az eredeti villák 5-szörös felnagyítása és kiöntése darabonként az egyik legjellegzetesebb elemét adják a Symbolnak. Kevesen tudják, de ami elsőre krómozott fémnek tűnhet, az nem más, mint saválló acél polírozva, mely a tartósságán kívül eredeti külsőt is kölcsönöz a kilincseknek.


                A házban megtalálható egyéb érdekességekről, egy következő cikkben fogunk foglalkozni. Symbol Budapest: Megérkeztél. Jó helyen vagy!CIKKEK

Programok

A minőségi szórakoztatás egyik legfontosabb velejárója a változatosság, és a sokszínűség. Nézzük mi vár ránk a tavasz beköszöntével az elkövetkező hónapokban!

Symbol Super Bowl Night

Lássuk, mit várhatunk az 51. Superbowl döntőn: február 5-én a Symbol elhozza Nektek az NFL döntőt, és itt Budapesten élvezhetitek barátaitokkal az izgalmas mérkőzés minden percét, kitűnő fogások és frissítő italok társaságában. Az alábbi cikkben kiderül, hogy mit is várhatunk eme sporttörténeti eseménytől.

December 30-án a Symbol Budapest clubjában elevenednek meg olyan ismerős filmek zenéi, mint

Oyan ismerős filmek zenéi elevenednek meg, mint "A Karib-tenger kalózai", vagy épp Ennio Morricone legismertebb darabjai december 30-án a Symbol Budapest Live Music Clubjában.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor